maandag 28 januari 2008

Kunstenares Petra Wiek






Kunstenares Petra Wiek

Hoe is de foto ontstaan. Bij het interview dat ik afgenomen had verleden weken in haar atelier zag ik een stapel koffers staan. Door een of andere reden werd ik daardoor aangetrokken en heb ik vragen gesteld over de koffers. Dat ze de koffers gebruikt hebt als kunstwerk waarbij ze de koffers gevuld had met voorwerpen. De koffers zijn voor haar een metafoor dat je altijd op reis, met je gedachtes en je spullen. Je hele leven is een reis.

In eerste instantie wou ik een foto maken van haar waarbij de koffers rond een kring om haar heen staan. Maar opeens zag ik een reflectie in het water en dacht waarom maak ik geen foto van haar in een reflectie. En dacht dat is nog een veel betere foto wat meer met het reizen past wat ik eerst had.

Ben met het resultaat erg blij. 
Foto in kleur genomen omdat ik de kleuren die dag erg mooie vond.

F8 bij een 1/60 iso 400 kleurennegatief 

zondag 27 januari 2008

week 3

Zondag

Heb ik geoefend met de Hasselblad. Rolletje ingespoeld en wat foto's ermee gemaakt.

Maandag heb ik rolletje ontwikkeld en een paar foto's afgedrukt. In de middag heb ik een kunstenaar gebeld of ik morgen kon fotograferen.

Dinsdag

Heb ik een kunstenares gefotografeerd met koffers. Koffer is een metafoor dat je altijd op reis bent dat je alles mee neemt je gedachtes je spullen etc..   Heb de foto buiten gemaakt opeens zag ik een reflectie in een plas water en vond dat wel leuk. En zo heb ik de foto gemaakt volgende week laat ik het resultaat zien samen met de schetsen. In de middag ben ik nog rond gaan kijken naar andere kunstenaar die ik een paar dagen geleden had gebeld maar niet op nam. Hij was ik vroeg wanneer ik hem kon fotograferen. Hij vond het wel goed als ik vandaag fotografeerde ik vond dat helemaal niet erg. De foto schaakt hij tegen zichzelf. Dat is een metafoor omdat hij tegen zichzelf strijd omdat hij deze maand zoveel kunstwerken moet af hebben.

Woensdag 

heb ik de rolletjes ontwikkeld en een contactsheet afgedrukt meteen aan Micheal laten zien wat ik heb gemaakt. We kwamen er al snel achter welke foto we mooie vonden.

Donderdag

Heb ik de foto in gescand kwam er snel achter dat er veel stof op zat. Daarom heb ik  een luchtbux gekocht op de stof weg te blazen van mij negatief zodat ik veel minder hoeft te bewerken. In de middag heb ik opnieuw gescand en de foto bewerkt

Vrijdag 

les gehad van mevr. Talen laten zie wat ik voor visite kaartjes had. Ze zei dat ik daar nog wat verder mee moet uitproberen vooral met verschillende lettertypes. 

Zaterdag 

Foto's opgehaald bij foto klein. Schrok mij rot dat 3 rolletjes ontwikkeld en contactsheet bij elkaar 50 euro kosten. Dus voortaan laat ik het alleen maar ontwikkelen en scan ik de foto's allemaal maar in op school. Met een groepje van school zijn we naar de kunstacemdie geweest in Den haag .  Ik weet niet of het wat is. Toen ik daar vroeg of de technische gedeelte van fotografie zeiden ze dat maar bijzaak was gaat meer om het concept. Wat ook vreemd was dat er nergens een computer te vinden is op die school.

woensdag 23 januari 2008

So it Begins



Dit is de eerste foto die ik heb gemaakt even een snelle scan van gemaakt Ik ga er morgen dieper over in hoe dit beeld tot stand is gekomen.

zaterdag 19 januari 2008

Interviews

Maandag 

ben ik eerst naar school geweest met Micheal gesproken wat ik heb gedaan en dat ik wat bekende fotografen heb opgezocht die kunstenaars gefotografeerd hebben. Daarna ben ik naar Zoetermeer gereisd. Ton opgezocht mij oude stage plaats. atelier Baztille waarbij Toevallig of ik had uitgekiend had hij een soort workshop met een andere fotograaf met een model. Die kans kon ik niet laten ontkomen zo ik heb meegedaan met de workshop. De workshop ging over werken met filters voor de lampen. Rode en Gele filters zodat je een sfeer kan neerzetten bij een foto. Was heel leuk om te doen. Weer wat erbij geleerd. In de avond zaten alle kunstenaars bij de bar omdat er extiens kunstenaar weer terugging naar England. Heb gevraagd wat ik van plan ben en iedereen vond het een leuk idee.  Alvast afgesproken wie er morgen allemaal waren en of ik die kunstenaars kon interviewen meteen geregeld dat ik er 5 kon doen op een dag. 


Dinsdag 

ben ik naar de kapper geweest weer eens een keer wat anders met mij haar. Daarna ben ik Zoetermeer gereisd en heb ik 5 kunstenaars geïnterviewd.  3 schilders 1 fotograaf en grafisch vormgever/schilder. Allemaal verschillende karakters. Schilderijen lijken voor mij gevoel haast allemaal op elkaar bij die schilders. Moet wat toen met hoe ze zijn etc..

Woensdag 

Marketing laten zien aan Stam hij vond mij propositie goed. ben ik erg blij mee. Micheal les gehad uitgelegd wat ik had gedaan en een ander. Daarna ben ik nog naar Talen geweest mij logo's laten zien. Hoe ik verder kan gaan met mij logo's en visitekaartje. 

Donderdag

Les gehad van Hilde iedereen moest wat laten zien wat hij had geleerd op zijn stage. Was wel interessant. In de middag ben ik begonnen met mij visite kaartje en logo te ontwerpen.

Vrijdag

Naar Bodegraven geweest was wel leuk. Mooie studio heb het een ander uitgeprobeerd met een lamp wat ik nog niet wist wat het was. Portfolio besproken ben ietsje wijzer geworden maar niet veel.

   

zaterdag 12 januari 2008

Weer aan de slag










Oeps heb nog helemaal niet verteld wat voor onderwerp ik ga fotograferen voor mij eindexamenproject de verbeelding.

Ik ga Kunstenaars fotograferen naar mijn
verbeelding.

Hierbij ga ik als volgt te werk. Maak een algemene interview die neem ik af zo kom ik meer te weten over te persoon in kwestie. Hieruit haal ik inspiratie om te foto te maken. Met behulp van schetsen kom ik uit wat voor beeld ik wil hebben. Ik ga analoog fotograferen met een middel formaat camera. Waarom 4 redenen

1 om te laten zien dat analoog fotografie nog steeds erg mooi is.

2 Met een middel formaat camera kijk je naar beneden via een zoeker en sta je niet achter je camera verscholen. Zo kan ik makkelijker communiceren met de kunstenaars


3 Kan de foto zo groot mogelijk in scannen.


4 Niemand anders fotografeert analoog daarom val ik op bij de eindexamen presentatie.

Woensdag

Woensdag ben ik naar school geweest. Daar heb ik Marketing les gehad ben iets wijzer geworden. In de middag had ik van michiel les. Waarbij we groepjes moesten maken van 3. Eentje de advocaat, eentje de rechter en een iemand verteld het idee wat hij of zij bij het project de verbeelding heeft. Ik zat in een groepje met David en Jasmijn. Gesprek was zeer leerzaam zo kom je op andere ideeën. Bijvoorbeeld dat ik eerst een foto voor het interview moet maken en daarna eentje en die bij elkaar toevoegen. Of het idee om de verbeelding van de kunstenaar te laten zien. 

In de middag had ik een gesprek met Michiel en vertelde wat ik van plan was. Hij zei dat er in de fotografie wereld meer mensen waren die dit onderwerp gefotografeerd hadden en dat ik daarna moest gaan kijken. 
Thuis ben ik achter de computer gaan zitten. Had eerst Henri cartier bresson opgezocht cia hem kwam ik op een geven moment bij de fotograaf Arnold newman. Hij had een mooie serie gemaakt van kunstenaars in de jaren dat hij fotograaf was. Bij hem ging het ook om het gevoel en dat vind ik ook belangrijk in de fotografie.
Heb een mooie website gevonden daar kan je 
zelfs audio tapes horen en video's van hem zien.


Donderdag

Donderdag heb ik les gehad van Hilde die legde van alles en nog wat uit van photoshop cs 3. Sommige dingen wist ik al en andere nog niet. In de middag heb ik een dummy gekocht om schetsen te maken voor mij ideeën. Kwam toevallig ook bij Donner daar zag ik het boek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain van ed van der elsken. Wou het boek al een keer hebben maar toen heb ik het laten liggen en was het de volgende dag weg. Zo vandaag heb ik het boek gekocht.


Het is een schitterend boek ben er echt blij mee. Geeft mij weer inspiratie om de foto's te maken van de kunstenaars. Avonds onder de douche had ik opeens een idee voor mij stopmotion. Zie de 2 afbeeldingen daar staat precies wat ik wil doen.

Vrijdag

Ben ik naar de stad gegaan wou mijn haar laten knippen bij de kapper. In die 4 jaar tijd dat ik niet bij de kapper ben geweest (liet altijd mij moeder doen) moet alles via afspraak zo ik heb een afspraak gemaakt voor volgende week dinsdag. In de mediatheek heb ik gewerkt aan een planning wanneer alles moet af zijn. Was aardig wat werk. Daarna had ik les van Talen daar heb ik een Moodboard gemaakt voor mij huisstijl.

Zaterdag

Heb ik gewerkt aan marketing had sommige de dingen niet goed gedaan en verbeterd. Ik ben ook begonnen met een typografisch onderzoek en heb mij logo's verder ontwikkeld en geschetst

Heb zoveel logo's geschetst dat ik niet meer weet welke ik moet kiezen. Daarom roep ik jullie allemaal op welke ik moet kiezen zodat jullie mij een handje kunnen mee helpen.

Jonathan Gaarthuis















dinsdag 8 januari 2008

Marketing

Gisteren heeft Hilde alles uitgelegd wat we deze 2 periodes moeten doen. Was meteen naar de uitleg van Hilde aan de slag gegaan met marketing heb alvast beetje de punten opgeschreven wat ik wil doen. Voor de rest heb ik alle informatie rustig in mij op laten nemen. Laat me niet gek maken door de hoeveelheid. Het lukt mij toch allemaal wel. In de avond heb ik de reader PVF 41 uitgeprint.

Vandaag ben ik om 9 uur begonnen.

Heb als eerst de reader gelezen en alles aangekruist wat belangrijk is daarna ben ik begonnen met marketing. Wil dat zo snel mogelijk af hebben zodat ik kan beginnen met fotograferen. Als eerst heb ik alles van marketing van de lesmateriaal afgehaald. Ik heb daarna rustig de reader nagelezen. 

Daarna heb ik een kopje thee gezet en ben ik begonnen om met de eerste opdracht. Dat ging wel goed. In de middag een pauze genomen en rustig wat gegeten. Je hebt pauzes nodig anders word je gek.

Daarna ben ik verder gegaan met marketing sommige vragen staan moeilijk omschreven heb geprobeerd het beste van te maken en wat ik niet weet vraag ik morgen aan de heer Stam.
In de middag heb ik print papier gekocht, map en een gele stift. Print papier om de vellen de printen wat ik vandaag gemaakt hebt. Map om alles goed en geordend te bewaren. Gele stift om de belangrijk dingen in de readers te onderstrepen. Daarna ben ik weer verder gegaan met marketing.