vrijdag 29 februari 2008

In de trein


Vandaag heb ik Ien Dobbelaar gefotografeerd. Ik zag op mij terug reis in de trein naar Rotterdam een mooie reflectie in een deur. Ik zie zulke dingen wel vaker maar meestal heb ik dan geen camera bij me dan geniet ik gewoon van het moment. Maar dit keer had ik wel de kans om het vast te leggen.

Soms zijn de gewone dingen in het leven best bijzonder.

Jonathan

dinsdag 26 februari 2008

zaterdag 23 februari 2008

Ton

De foto van Ton wil ik overnieuw doen.  Vind linksboven de lens te klein wil dat groter in beeld krijgen

maandag 4 februari 2008

Maandag 4 februari






Maandag heb ik het een en ander uitgeprobeerd met tekenen op een negatief. Was wel grappig

zondag 3 februari 2008

Foto's gemaakt als afleiding




Zondag heb ik wat foto's gemaakt voor de lol als afleiding van het werken.
Hier het resultaat.

Envelop


Zonder envelop geen huisstijl zo ik heb ook even snel een envelop gemaakt. De envelop is ook vierkant.

Briefpapier





Zaterdag heb ik gewerkt aan mijn briefpapier denk zelf dat het de laatste 2 worden. En ja je ziet het goed ik kies voor een vierkant briefpapier. Ja ik dacht doe eens een keer gek. Niemand anders heeft een vierkante briefpapier hahahahaha

week 4

Maandag 

Heb ik geprobeerd om mijn kleurennegatief in te scannen. Dat was vrij moeilijk kreeg het niet voor elkaar. De foto had elke keer een blauwe gloed over de foto. Gelukkig was Hilde er ze zei dat het door het masker komt wat over het negatief zit. Met behulp van het grijze pipet door op een grijze plek te drukken kregen we de foto redelijk neutraal. In de middag heb ik Malina geholpen door als assistent te assisteren. Heb ook nog model gestaan voor Robin.  Avond heb ik de foto die ik heb in gescand bewerkt. Heb alle vuiltjes eruit gehaald en de kleur gecorrigeerd.

Dinsdag

Ben ik op pad geweest om pauw veren te zoeken. Naar veel zoeken had ik eindelijk pauw veren gevonden. Je gelooft het of niet bij de Blokker ergens in een hoekje. Had je nog niet verteld waarom ik pauw veren nodig had. De pauw veren wil ik gebruiken bij de foto van kunstenaar Robert Verhaaf. Waarom omdat hij zou trots is als een pauw. En wil de pauw veren ergens in de achtergrond plaatsen. Daarna ben ik nog even langs geweest bij Ateliers Baztille om wat meer inspiratie te krijgen voor de foto. Heb meteen een afspraak gemaakt met Robert Verhaaf om donderdag te fotograferen.

Woensdag  

Schetsen gemaakt had wat nieuwe ideeën gekregen door gisteren.

Donderdag

Eerst naar school geweest les gehad van Hilde. Laten zien wat ik allemaal had gemaakt en mijn foto's. Daarna ben ik naar Zoetermeer gereisd. Daar heb ik een foto gemaakt van Robert Verhaaf. Heb de foto gemaakt zoveel mogelijk bij een garagedeur. Daar had ik het meest licht. De foto ziet er als volgt uit heb twee gele schilderijen (twee luik) als achtergrond gebruikt. Heb de schilderijen schuin geplaatst. Robert Verhaaf heb ik a profile neergezet en omhoog kijkend net voor de scheidslijn van de andere schilderij. Aan de rechterkant van de foto zie je de pauw veren. Heb een keer scherp gesteld op hem en de andere keer op de pauw veren ik moet zelf nog zien welke het beste is moet tot dinsdag wachten voordat het klaar is met ontwikkelen.

Vrijdag

Heb ik les gehad van Talen en heb ik mijn visitekaartje steeds verder lopen uitbreiden ben nog steeds niet erg tevreden. Ik denk dat de visitekaartjes eens moet uitprinten en dan kijken welke er goed zijn.